Häftiga tågresor

Häftiga tågresor i Europa

Sicilien har en egen liten järnväg där du kan ta en tur runt vulkanen Etna. Det är en speciell tur där du får strålande vyer över vulkanen. Dessutom kan du hoppa av efter vägen och ta en buss, som ingår i tågbiljetten, in till de olika bergsbyarna för att njuta av utsikten, besöka vingårdarna och testa vulkanvinet. Eller varför inte besöka Bronte som enligt Expressen är berömd för sina fina pistaschnötter. En lagom tur på cirka 3 timmar.

En annan häftig tågresa i Italien är från La Spezia till Sestri Levante. Det är en kustjärnväg som tar dig genom det branta bergslandskapet och fem små byar som brukar kallas för Cinque Terre. Om du gillar att promenera kan du hoppa av i en av byarna och promenera en delsträcka till nästa by. Den totala restiden är en dryg timme med regiontåget som stannar i alla byarna.

Om du tycker om nostalgi är Orientexpressen något för dig. Den började gå redan 1883 mellan Paris och Bukarest. Idag går Orientexpressen från London till Istanbul med stopp i städerna längs vägen. En romantisk och nostalgisk tågresa med tågkupéer inredda som på 30-talet. Vill du ha en bok med på resan så rekommenderas förstås Agatha Christies Mordet på Orientexpressen.