Allt om järnvägar

Belysning vid järnvägsspåret ger säkrare miljö

Sverige är fullt av järnvägsspår. Man kan ta tåget, sitta vid fönstret och titta ut, luta sig mot kudden och ta det lugnt medan vackra svenska vyer susar förbi. Men vem sköter egentligen om järnvägen? Det är Trafikverket som är ansvariga för den långsiktiga planen av den statliga järnvägstrafiken, men också för byggandet av spåren, driften och underhållet. Det uppstår många situationer då bra belysning främjar säkerhet och skyddar människor.

Arbetsbelysning vid spåret

Belysning är en av de viktigaste parametrarna för säkerhet vid järnvägsspåret, oavsett om det är en övergång där bilar passerar, ännu mer om den är obemannad är belysningen på bilen viktig – eller om det finns arbetsfordon vid spåret. Trafikverket genomför banarbeten oftast då trafiken på spåret är mindre frekvent för att inte störa resenärerna med förseningar som kan uppstå. Helger och nätter är attraktiva tider för banarbete. Belysning är nödvändigt för att arbetet ska kunna utföras effektivt, förutom säkerhetsaspekten.

Arbetsbelysning av hög kvalitet

Oavsett om du är entreprenör eller privatperson behöver du bra belysning om du vistas vid järnvägsspåret. Flera leverantörer säljer lyktor, varningsljus, ”saftblandare” och strålkastare för arbetsfordon – Nordeye Sverige har exakt den belysning som behövs för alla typer av arbetsfordon och personbilar. Speciellt energisnål LED-belysning ger ett mycket klart sken. En fördel med Nordeye är att de har belysning i alla prisklasser, vilket gör att man som privatperson kan köpa den mindre lampa man behöver – och stor och kraftfull belysning om man framför ett arbetsfordon. Det finns extraljus i olika former och snygga och praktiska ljusramper.

Nordeye Sverige – ett säkert val

Nordeye är ett tryggt val eftersom det finns ett brett sortiment och det senaste på marknaden till bra priser praktiskt taget för alla typer av fordon, från professionella arbetsfordon till personbilar. Nordeye Sverige har gedigna varumärken i sortimentet som Lazer, Nordic Lights och Hella för att nämna några. Man har också en egen ”Nordeye Academy” där man kan lära sig allt man behöver veta om extraljus, montering och lite annat smått och gott. Det finns artiklar med olika ämnen som är intressanta att ta del av, exempelvis hur om hur starka extraljus som tillåts och vad som är skillnaden mellan olika ljusbilder. Allt för att kunden ska förstå hur man väljer ljus och vad som är bra för olika situationer. Något som är genomgående för Nordeye är den omtanke man har om sina kunder. Det finns en kraftfull värdegrund i företaget som toppas med mängder av attraktiva erbjudanden. Om du inte har besökt Nordeye´s sajt bör du definitivt göra det!